Vi är ett jordbrukarpar som gör ost i eget gårdsmejeri av mjölk från våra kor.
År 1999 flyttade vi med barn och kor hit till Södra Svedjan vid sjön Storkågeträsket
År 1999 flyttade vi med barn och kor hit till Södra Svedjan vid sjön Storkågeträsket
På en studieresa i Frankrike kom vi till en mjölkgård där man månat om den gamla gårdsbilden och även nyttjade äldre byggnader i verksamheten. Det gjorde intryck på oss.
Genom att arbeta i vårt gårdsmejeri får vi möjlighet att vara en del av svensk landsbygd. Mejeriet vi skapat är modernt och ändamålsenligt, och det är en ynnest att följa mjölkens väg från dryck till ost.
För oss är hållbarhet och långsiktigt tänk viktiga ledord. Det känns helt naturligt att hushålla med resurserna och vara noggranna i varje val vi gör. Vi prioriterar gårdens egna produkter samt ekologiska alternativ och vid inköp av varor och tjänster vill vi alltid främja lokala och miljövänliga alternativ, när det är möjligt. Våra besökare får chans att smaka högkvalitativa produkter samtidigt som vi värnar om miljön. Det känns bra ur många aspekter.
Även den njutbara utsikten är något utöver det vanliga och naturen som omger oss i Södra Svedjan känns viktig att bevara. Jordbruksmarken runt omkring oss med dess lämningar av äldre bebyggelse är något vi och fler med oss är måna om och gärna berättar om. Den plats vi har skapat genom gårdsmejeriet har blivit en slags lokal mötesplats, vilket vi är stolta över. Vi har nära samarbeten med lokala företag i trakten och med grannarna förstås. Att hjälpas åt för en levande landsbygd känns roligt och vi ser det naturligt att utveckla dessa samarbeten vidare.
För att bli ännu bättre och ta vara på fler insikter lyssnar vi gärna till kundernas upplevelser. Vi gör även riskbedömningar och utvärderar varje säsong innan vi kavlar upp våra ärmar, redo för nästa. Kan vi göra kundupplevelsen ännu bättre så försöker vi göra det. Det känns som en långsiktig tanke som värnar om goda samarbeten, både med våra leverantörer och med besökarna.